2014. november 29., szombat

Csináljunk valamit!

Ezen a blogon és blogon kívül is már többször megfogalmaztam célomat a spektrumon lévő fiammal és a családommal kapcsolatban. Valahogy így hangzik: "Legyen belőle boldog, kiegyensúlyozott, teljes életet élő, vágyait felismerni és megvalósítani képes gyermek, kamasz, felnőtt! Legyünk képesek megélni a mindennapok örömeit, tanulni, fejlődni együtt mint család, és külön-külön is".
 E cél felé nagyképűség nélkül állíthatom, egész jó úton haladunk. Mostanában viszont úgy érzem, ez részcéllé vált egy nagyobb célon belül. 

Mi a nagyobb cél?
Sok-sok spektrumon lévő, illetve tanulási/pszichés zavarokkal küzdő gyermeknek és családjaiknak szeretnék segíteni ugyanebben.


Nem tudom miért (illetve tudom, de elég spiriti a magyarázatom, úgyhogy inkább nem írom le), az utóbbi időben folyamatosan jönnek velem szembe tanácstalan, kétségbeesett szülők, pedagógusok, nem tudván mit kezdeni a viselkedési, tanulási zavarokkal küzdő, sokszor még nem is diagnosztizált, vagy félrediagnosztizált gyermekekkel. Ezek a gyerekek általában nem kapják meg a megfelelő fejlesztést (nem a szülő hibájából), instrukciókat sem nagyon kapnak a szülők, merre induljanak el velük. Nem kapnak a gyermekek vizuális segítséget (autizmus esetén), pedig lehet, hogy sok gondot megoldana. Nem hallottak még a diéta ezen a téren kifejtett hatásairól, vagy csak nem mernek belevágni, nem hallottak még, vagy csak nem hisznek az alternatív gyógymódokban (pl. homeopátia, családállítás, kineziológia, agykontroll). Sokszor nem a legmegfelelőbb közösségbe járnak, de a szülő nem mer váltani, mert nem lát igazán alternatívát.
Pedig, ezekre a nehézségekre a fejlesztések, terápiák, gyógymódok egész arzenálja áll már rendelkezésre. Számos eszköz létezik, amelyekkel könnyebbé lehet tenni ezen gyerkőcök és az őket nevelő családok életét. És ezek közül számos nem kerül horribilis összegekbe és nem kivitelezhetetlenül bonyolult.
Úgy látom, ezeknek a szülőknek elsősorban bátorítás, támogatás kell, pozitív példák, sikerek, gyakorlati tanácsok és sok-sok INFORMÁCIÓ. Hiszen bennük is meg van az erő és a határtalan szeretet, ami ehhez az úthoz kell, csak néhány útjelzőtáblára van szükség.
Igen, mi sem értünk még végig az úton. Mi sem próbáltunk még számos bizonyítottan hatásos gyógymódot. De már rég sikerült magunk mögött hagyni a reménytelenség és tanácstalanság mezsgyéjét, hiszen amit eddig csináltunk, annak letagadhatatlan az eredménye és ami ezután jön, abban is számtalan lehetőség rejlik. (Például hamarosan elkezdjük a homeopátiás védőoltás-kivezetést.)
Kedves szülők, akik már elindultatok ezen az úton és szép sikerek vannak már mögöttetek! És akik még az elején jártok, de hisztek a javulásban, gyógyulásban, együtt fejlődésben! CSINÁLJUNK VALAMIT! Segítsünk egymásnak és terjesszük a tudást, az ismereteket! Merjünk egymástól kérdezni és segítséget kérni! És HIGGYÜK EL: ezek a gyerekek képesek a boldog, kiegyensúlyozott, egészséges életre.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?