2014. szeptember 23., kedd

Üzenet alfában

Ma egy olyan nehézség egyik megoldási lehetőségéről olvashattok, amely minden autizmussal, vagy egyéb pszichés zavarral (pl. hiperaktivitás) élő gyermeket nevelő család esetén fennállhat. Éspedig ez az olyan hisztik, pánikrohamok, dührohamok, jelenetek kezelése, amelyek hosszabb-rövidebb ideig megakadályozhatják, hogy a család a legalapvetőbb hétköznapi tevékenységeit végezze, hogy pl. tömegközlekedésen utazzon, hogy különböző közösségi programokra menjen, vagy akár baráti, családi kapcsolatait ápolja.
A blogomon eddig tárgyalt terápiák, módszerek nagy része ezekre a nehézségekre is megoldást jelent. Nálunk például egyértelműen a torna hatására maradtak el a nyilvános pánikrohamok, az egyes személyektől való rettegés (közeli barátoktól, sőt kisgyerekektől is), de lehet ilyen hatása a diétának, táplálékkiegészítőknek, (pl. halolaj, d-vitamin, magnézium) a vizuális napirendnek, homeopátiás készítményeknek is. Olyan esetet is hallottam, ahol kineziológiai kezelés "mulasztotta el" a gyerek szorongásos rohamait. Mindenképpen érdemes valamelyik irányba elindulni, amennyiben még nem indultál el.
DE általában a tünetek csökkenése nem egyik napról a másikra történik (bár van ilyen is), sőt sokszor előbb a tünetek erősödését érzékelhetjük, ami nagyon-nagyon nehéz, de ebből tudhatjuk, hogy hat az adott terápia (a torna belenyúlt az idegrendszerbe, a diétától beindult a méregtelenítés, stb.). Az is lehet, hogy egy adott tünetcsoportból nem pont abban a sorrendben történik a gyógyulás, ahogyan szeretnénk, például első lépésként beindul a gyermek beszéde, aztán rendeződik a megkésett szobatisztasága.
Mit tehetünk addig, amíg a gyermek dzsungelharccá teszi minden napunkat, hiszen nem tudhatjuk, hogy épp a boltban, a játszótéren, vagy a buszon kezd el tombolni, hogy épp melyik barátunkkal futunk össze az utcán, akitől retteg a gyerek (nem tudjuk, miért) és üvölt és mászik ránk, és jaj, hogyan magyarázzuk meg neki, hiszen mi sem értjük!....Ilyenkor szólal meg föntről egy égi hang és súgja: "AGYKONTROLL"
A kezdő és hitetlen agykontrollos olyankor veszi csak elő a technikákat, amikor semmi más megoldás nem mutatkozik. A gyakorló agykontrollosnak ez ez első megoldás, ami eszébe jut. Aki nem agykontrollos, az is elkezd ilyenkor "nem földi" megoldások után kutatni.

Az itt nagyon hatásos technika pedig a SZUBJEKTÍV KOMMUNIKÁCIÓ.
Vagyis szintre menni,  és alfában magunk elé képzelni a gyermeket,majd kedvesen, röviden elmagyarázni, miért lenne NEKI jó, ha abban a helyzetben szépen viselkedne. Vagy elmagyarázni neki, hogy a dolog/helyzet/személy, amitől/akitől fél nem hordoz semmiféle veszélyt.

Hogy mit mondunk neki, előtte átgondolhatjuk, leírhatjuk egy papírra. Fontos, hogy az üzenet POZITÍV (azt mondjuk el, hogy mit szeretnénk és ne azt, hogy mit nem) megfogalmazású legyen, rövid és szeretetteli. Én például amikor alfában üzenek a gyerekeimnek, mindig azzal kezdem, hogy szeretlek. Fontos, hogy az üzenetküldés után, még alfában, kicsit a szemhéjad alatt balra-fölfele nézve képzeld el, hogy megoldódott az adott nehézség (pl. gyermeked szépen, nyugodtan utazik a buszon, vagy nyugodtan be tudsz tőle vásárolni akár egy zajos hipermarketben is).
Ha nem végeztél még agykontroll tanfolyamot, az "alfába menés", a relaxáció könyvből, CD-ről is megtanulható. Illetve este elalvás előtt, reggel ébredés után úgyis alfa közeli állapotban vagyunk, ha ilyenkor ellazítod testedet és kicsit figyelsz a lélegzetvételedre, máris mehet az üzenetküldés.
Az üzenetküldést érdemes több napon keresztül megismételni és közben éberen is programozni, nem elmesélni önmagunknak és másoknak századszorra is a problémát, hanem sokszor-sokszor elképzelni, hogy már megoldódott az ügy.
Ne hidd el, hogy működik, PRÓBÁLD KI! Mit veszíthetsz? Ne aggódj, az UNIVERZUM a legjobb telefonszolgáltató :-)


Agykontrollról még itt is olvashatsz.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/pages/Patyi-Zsofia-Photography/405979386146730




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?