2014. szeptember 20., szombat

Új terápia

Új terápiába fogtunk. Közben az eddigieket is visszük.
Megy a diéta, melyet inkább most már egészséges életmódnak neveznék, mert család szintjén ráálltunk és nem láttuk kárát...

Megy az okosító torna csoportban, mert ez a mozgásforma nálunk csodákat tesz, mert jó alkalom az egyébként nehezen kapcsolatot teremtő gyerkőcnek a szocializációra és nem utolsó sorban mert Fiunk imádja.

Megy az egyéni TSMT torna, újra kezdtük, mert kissé "szétesett" a nyáron a figyelme, úgy vettük észre, hogy ez a fajta idegrendszeri stimulálás nagyon-nagyon jó hatással van rá. Ja és ezt is nagyon szereti.

Hogy mi az új?
Sok töprengés után elvittük egy olyan gyógypedagógushoz, aki autizmusra specializálódott, nagyon régóta csak autistákkal foglalkozik. Hogy miért sok töprengés után? 
Mert mi nem tekintettük őt igazán autistának soha. A legzűrösebb korszakában is volt rengeteg
Izgalmas út
nagyon-nagyon nem autista tulajdonsága (pl. a humorérzéke) és azóta meg annyira sok autisztikus tünetét elhagyta, hogy a vele foglalkozó pedagógusok sem az autisztikus jegyeit tartották a leglényegesebb hiányosságának (inkább pl. a figyelemzavarát). 

De most úgy érezzük, hogy szüksége van ilyen irányú támogatásra is. Mert a kortársai már nem annyira elfogadóak, mint óvodáskorában. Mert úgy látjuk, szeretne barátkozni, de nehezen tud, mert hiányosak az eszközei. Mert néhány helyzetben kicsit furcsán viselkedik, ezt a furcsaságot pedig nem mindenki tolerálja. Mert vannak helyzetek, amikor nem látja át a másik esetleges rossz szándékát, így az átlagnál jobban megvezethető.

Szerencsére mindez fejleszthető, sőt teljesen korrigálható. 
Meg tudja tanulni, hogyan ismerje fel mások érzéseit, szándékait, hogyan fejezze ki a sajátját.
Meg tudja tanulni, hogyan teremtsen kapcsolatokat.
Vannak eszközök, amelyek segítik eligazodni a mindennapokban, így összeszedettebbé, kiegyensúlyozottabbá teszik.
Boldog vagyok, mert újabb eszközt kaptunk, amellyel Fiunkat hozzásegítjük a teljes, egészséges élethez. Izgatottan várom, hogy belevágjunk. (Kicsit a nyáron már belekóstoltunk a vizuális napirenddel.)
Fogok ezekről írni, ahogyan mi is szép sorban megismerjük, az eszközöket, módszereket. 
Nagyon jó dolog együtt fejlődni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?