2014. augusztus 19., kedd

Fejlesztés ingyen és olcsón II.

Előző posztomban megkezdett listámat folytatom éspedig arról, hogyan érhetünk el jelentős gyógyulást gyermekünknél akkor is, ha költségvetésünk nem enged túl nagy mozgásteret.

Szóval a folytatás:

  • Nem feltétlen kerül pénzbe, ellenben általában ez a legnehezebb: tegyünk rendet saját életünkben! Minden természetgyógyász, alternatív gyógyító, homeopata, sőt számos pszichológus egyetért abban, hogy a gyermek betegsége, rendellenes viselkedése a család, a szülők belső konfliktusait tükrözi. Ennek a kérdésnek nem szándékozok most legmélyebb bugyraiba belemenni, mivel elég összetett. Viszont nem árt magunknak feltenni bizonyos kérdéseket. Például, a teljesség igénye nélkül: jól vagyok-e, jól érzem-e magam a bőrömben, helyemen vagyok-e, hordozok-e magamban nyomasztó emlékeket, haragot, bűntudatot, stb...rendben van-e a párkapcsolatom, rendben vannak-e az emberi kapcsolataim, stb...Hallottam már olyan esetről, amikor a rossz kapcsolatban élő szülők válásával a gyermek számos egészségügyi és pszichés problémája megszűnt. (Természetesen senkit nem biztatok arra, hogy váljon el).
  • Tanuljuk meg a talpmasszázs alapjait könyvből. Ha gyermekünk engedi, próbálkozhatunk a reflexpontok masszírozásával.
  • Iktassuk ki a televíziót, csökkentsük minimálisra gyermekünk számítógép-használatát!
  • Vegyünk fel gyermekünkkel kapcsolatos pozitív állításokat telefonra, vagy számítógépre és játsszuk le neki naponta többször, akár lehet annyira halkan is, hogy szinte csak a háttérben duruzsoljon. Be lehet kapcsolni elalvás közben-után kicsit a gyerekszobában nagyon halkan. Erről majd még bővebben írok, de fontos, hogy a mondatokat állító formában, egyes szám első személyben fogalmazzuk meg. (Pl. "Nem hisztizek többet a boltban" helyett "Nyugodt és türelmes vagyok.")
Erre mintaképp szolgálhat Domján László 101 pozitív állítása. Természetesen a sajátunkat személyre és gyerekre kell szabni. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?