2014. augusztus 11., hétfő

Gyógyulás az autizmusból három síkon

Vigyázat! A most következő sorok szigorúan tudományosan megalapozatlanok, teljes mértékben a saját meglátásaimat írom le.
Eddigi bejegyzéseimben sokféle fejlesztésről, gyógymódról, hozzáállásról írtam, melyek gyermekünkön nagyon sokat segítettek egyenként is, egymást kiegészítve is. Lehet, hogy kissé kaotikusnak, "túl soknak" tűnik az egész.
Hát akkor rendszerezzük egy kicsit!
Három szinten tettünk az ügy érdekében:

  1. Fizikai-idegrendszeri síkon: a TSMT tornával, az egyéni fejlesztéssel, a Sindelarral, az úszással, lovaglással stimuláltuk, érleltük idegrendszerét, segítettünk egy kicsit áthuzalozni az agyát. Ide sorolnám azokat a "mankókat" is, amelyek segítségével megtanítjuk jobban eligazodni a világban, jobban felismerni mások és saját érzéseit, kialakítani énképét (vizuális napirend, énkönyv, stb.)
  2. Biológiai-kémiai szinten: otthonunk, környezetünk vegyszertelenítésével, a diétával illetve tudatos táplálkozással, probiotikummal, táplálékkiegészítőkkel, kemikáliák helyett természetes gyógymódok bevezetésével folyamatosan tehermentesítjük szervezetét, ezáltal tehermentesedik idegrendszere is, látványosan szűnnek a tünetei.
  3. Spirituális-lelki síkon folyamatosan emeljük családunk tudatossági szintjét rendszeres meditációval (relaxációval -tudom, hogy nem ugyanaz), pozitív gondolkozással, a "jelenben éléssel", vizualizálással, különböző agykontroll-technikákkal, saját testi-lelki jóllétünk megteremtésével. Ez a harmadik pont legalább annyira fontos, mint az eső kettő, sőt, nagyon sokszor érzéseim szerint e legutóbbi hatására sikerült "bevonzani" fantasztikus gyógypedagógusokat, hatékony fejlesztési módszereket, hozzánk hasonlóan gondolkodó szülőket, a megfelelő óvodát, iskolát, sokszor spontánnak tűnő javulást. Ide sorolnám (illetve a 2. és 3. pont közé) a homeopátiát, a Moksa Elixírt is, melynek hatására tudatossági szintünk, mentális egészségünk is emelkedett és fizikai szinten is egyre jobban és jobban lettünk.
Egy kis kiegészítés az általam kreált, korántsem tökéletes rendszerhez. Bármelyik oldalról indul is el az ember, biztos a javulás, fejlődés. Kulcs: tegyünk és higgyünk! Panaszkodás helyett legyünk büszkék a feladatra, amit az élettől kaptunk, nem mindenki lenne képes ennek megoldására. Helen Hudsell szavaival élve (szabadon), ne panaszkodjunk, mert a problémáink az emberek felét nem érdeklik, a másik fele pedig örül, hogy problémáink vannak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?