2014. július 16., szerda

Csak természetesen II...Gyógyító háztartás

Szóval akkor folyt. köv....az előzmények ebben a bejegyzésben. Ott tartottam, hogy a GAP-szindróma című könyv elolvasása után úgy döntöttem, hogy haladéktalanul megszabadulok a környezetünkben (és bennünk) lévő sok-sok méregtől, amennyitől csak tudok.
Nincsenek véletlenek, éppen ebben az időszakban indult lakóhelyemen egy ökokör, ahova rögtön jelentkeztem is. Így több oldalról támogatva indulhatott a zöldítés, elindultunk az úton a környezet-, és egészségtudatosabb élet felé.
Miután a lehető leginkább környezetkímélő módon megszabadultunk a szintetikus tisztítószerektől és kozmetikumoktól, elkezdtem kísérletezni a háztartásban ezek alternatív, természetesebb változataival.

Kísérletezéseim eredménye:

  • A mosáshoz meleg vízben feloldott mosószódát, öblítő gyanánt ecetet (benne illóolajakat, néha mosóparfümöt) használok. Fehérítéshez szódabikarbónát/nátrium-perkarbonátot/citromlét, folteltávolításhoz hagyományos, főzött házi szappant.
  • Kézi mosogatáshoz Ecover mosogatószert alkalmazok,  mosogatógépbe mosószóda és citromsav keverékét, a mosogatógép öblítőtartályába ecetet teszek.
  • Felmosni ecetes-illóolajos, vagy mosószódás-illóolajos vízzel szoktam.
  • Ablakot pucolni ecet és házi pálinka keverékével. (Tökéletesen ragyogó a hatás, a kocsmaszag meg hamar elillan :-))
  • Vízkőoldásra citromsavat, vagy 20%-os ecetet használok.
  • Tűzhelytisztításra 20%-os ecetet, vagy kávézaccot használok.
  • A toalett tisztítására citromsav és szódabikarbóna keverékét használom, illatosítására narancs, vagy citrom illóolajat.
  • A gyerekeket házi kecsketejes szappannal fürdetjük, a fogukat Weleda bio fogkrémmel mossák, ami fluoridmentes (ez nagyon fontos, a fluorid fekete listán van!), hajukat házi gyógynövényes hajmosó szappannal mossuk (a szappanokat szappankészítő ismerősöktől veszem).
Természetesen az út, a kísérletezés még nem ért véget. Időről időre egyre több és jobb praktikát, natúr terméket fedezek fel. Ezekkel a megoldásokkal sok pénzt megspórolunk (ezt lehet a diétára, fejlesztésekre fordítani) és az egész család egészsége javult. "Kicsit más" fiamnak szinte teljesen eltűnt az asztmája, nekem a pollenallergiám jelentősen mérséklődött. Bőrünk állapota rengeteget javult, érezhetően frissebb, egészségesebb a levegő az otthonunkban.
És ennyivel kevesebb méreg terheli fiunk idegrendszerét, ez is közelebb viszi a gyógyuláshoz, tisztuláshoz.
Ha problémás gyermeked van, vágj bele a fent felsorolt változtatásokba! Megéri!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?