2014. július 17., csütörtök

Csak természetesen III.....Így gyógyulunk mi!

Mai szösszenetem még mindig a méregtelenítés, vegyszermentesség jegyében íródik. Előző két posztomban itt  és itt) már írtam arról, mennyire fontos, hogy nehézséggel élő gyermekünket minél jobban tehermentesítsük a környezeti mérgektől. A GAP-szindrómáról szóló szakirodalom is leírja és én is tapasztalom, hogy mivel az autizmus, hiperaktivitás, és egyéb általam tárgyalt problémák mind az emésztőrendszer nem megfelelő működésére vezethető vissza, ezért a legtöbb ilyen gyermeknél (és felnőttnél) megfigyelhetünk valamilyen immunrendszeri betegséget (pl. asztma, allergia, ekcéma), légúti betegségekre való hajlamot, vagy emésztési problémát.


Ezeket a betegségeket általában az orvostudomány gyógyszerekkel kezeli. Antibiotikumokat, szteroidokat, egyéb kemikáliákat adnak a gyermeknek. Ezek egyrészt nem oldják meg az eredeti problémát, másrészt még jobban terhelik az egyébként is mérgektől terhelt szervezetet. És azt mondanom sem kell, hogy még egészségesen fejlődő, kevésbé érzékeny gyermeknek sem tesznek jót.

Mit tehetünk mégis az egész télen át orrfolyással, köhögéssel küzdő, vagy allergiás, vagy asztmás rohamokkal küzdő gyermekünkért, vagy mit tehetünk, amikor a gyermek influenzás, lázas?

Nos, a diéta elkezdésével, a háztartás méregtelenítésével biztosan mérséklődnek a fenti problémák, ritkulnak a betegségek.

De ha mégis beköszönt a betegség, első és legfontosabb: ADJUNK IDŐT A GYÓGYULÁSRA!
Mi a szerencsések közé tartozunk, mert olyan gyerekorvosunk van, aki szinte soha nem ír fel az első tünetekre gyógyszert, pihenést, gyógynövényeket, sok folyadékot, természetes lázcsillapítást javasol.

Sokszor egy nagyon csúnyán induló megfázás is nagyon gyorsan el tud múlni, ha nem dramatizáljuk túl a dolgot, és csupán az otthon nyugalmát, egy kis plusz törődést biztosítunk a gyermekünknek.

Mindenképp tájékozódjunk a gyermekeinket gyakran érintő betegségek természetes gyógymódjairól! Nagyon jó, ha találunk lakókörnyezetünkben olyan természetgyógyászt, aki sikeresen kezel gyermekkori problémákat, vagy ha olyan gyermekorvosunk van, aki jártas a homeopátiában, fitoterápiában, akupunktúrában, vagy bármely alternatív gyógymódban.

Több előző posztomban írtam az agykontrollról. Ha ismered a módszert, használd! Ha nem ismered, nem hiszel benne, akkor is érdemes belőle legalább a pozitív gondolkodást beépíteni a gyermekkel kapcsolatban, ezzel saját aggódásunkon is könnyeben úrrá leszünk, és segítjük a gyereket a gyógyulásban is. Nagyon fontos saját nyugalmunk megőrzése (ehhez jó, ha van családi segítség, aki néha tehermentesít), és a gyermek pozitív hangulatának elősegítése (meséléssel, viccelődéssel, közös játékkal, stb..)

Saját tapasztalat röviden:
Nehézségekkel élő fiam életének első 3-4 évében szinte havonta kapott antibiotikumot, különböző légúti problémákra, 3 éves korától állandó gyógyszereket szedett az asztmájára, és rengeteget hiányzott az óvodából. Most (8 éves) ott tartunk, hogy 3 éve nem kapott antibiotikumot, nem szed állandó gyógyszereket, szinte ki tudjuk húzni az egész telet gyógynövényekkel, mézzel, fokhagymával és hasonlókkal. Az, hogy magatartási, tanulási problémái, autisztikus tünetei milyen óriási mértékben mérséklődtek, már sokszor leírtam.

Hogy mit csináltunk?

  •  Gyerekorvost váltottunk, kétszer is, voltunk természetgyógyásznál.
  • Elhatároztuk, hogy csak akkor kap antibiotikumot, ha nem látunk más utat. (Eddig még mindig láttunk.)
  • Fokozatosan csökkentve elhagytuk az állandó gyógyszereit.
  • Változtattunk az étrendjén, méregtelenítettük a háztartást.
  • Agykontrolloztunk. 
  • Megszerveztük, hogy betegség esetén valakinek mindig legyen ideje vele minőségi időt tölteni.
  • Sokkal nyitottabbá váltunk mindenféle természetes gyógymód felé, folyamatosan tájékozódunk.
  • Tudatosabbá váltunk, nagyon figyelünk saját lelkiállapotunkra, konfliktusaink megoldására, párkapcsolatunkra, hiszen az érzékeny gyermek betegsége sokszor a családban lévő konfliktusokat tükrözi

...úgy látom, erről a témáról sokat lehet beszélni. Még visszatérek rá.
És még egy fontos gondolat! A fenti változtatások bevezetése az egész családnak jót tesz, az egész család tudatosságát, egészségét, szervezettségét emeli. Úgyhogy együtt fejlődésre fel! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Szeretném, ha megjegyzéseiddel, hozzászólásaiddal segítenél nekem kitalálni, hogy mi is az, ami az olvasóimat legjobban érdekli, mi is az, amiben segíteni tudnék?